Jump to content

Auto Focus not working


Dan Munns
 Share

Recommended Posts

Hi all,

Last week I noticed that auto focus for 'Assign' from the BPM isn't working correctly.

The only way we know what the BPM is waiting for is if I have set up checkpoints for the next steps.

All of the focus options in the BPMs are set to auto and they all used to work. I was hoping that the update today would fix it but sadly not.

The same behaviour happens in Chrome as well as IE and only seems to impact the 'Assign' function. Auto focus works for 'Priority' but once priority is selected it should move on to 'Assign' but doesn't

Anything which stops me having to set all my BPM focus manually will be greatly received

Thanks

Dan

 

Link to comment
Share on other sites

Hi Dan,

Thanks for your post.  The terms for the settings 'Auto' and 'Manual' are maybe a bit misleading.  In order to set the focus to a particular Action such as the Assign Action you need to set the Auto Focus option on a suspend node to 'Manual' and then select the Action Item that you want the focus to be set to. The term Manual is not referring to manually having to select the Action Item on the request but rather that you are manually setting the option for the Action focus in the BPM.

I hope that helps.

Regards,

James 

 

Link to comment
Share on other sites

Hi @James Ainsworth

Please see attached for my setup at the moment.

Suspend assign - used to focus automatically but now doesn't. Setting are unchanged from when it worked.

Suspend priority - auto focus works (the call is set to the priority page)

Do I have to go through all my BPMs and manually change the suspend nodes in each one? I haven't changed anything and it used to work as per my original post (ie they all auto focused on the correct action)

Thanks

Capture.PNG

Capture1.PNG

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hi Dan,

Apologies for not having this available yet.  A defect record is in the development queue.  Further investigation had found that the issue was not in the BPM configuration but rather is was in the front-end which was not respecting the settings.  It looks like it is soon to be worked on.  I will let you know if there are any delays, otherwise we should see this corrected in one of the upcoming updates.

Regards,

James

Link to comment
Share on other sites

Guest Chaz

@Dan Munns I've been looking at this issue, but I haven't been able to replicate the issue when the BPM configuration is correct (which it seems like it is for you). Could you just confirm that the Action Focus is set to auto?

Also, could it be that there's another action, like waiting for an activity to be completed, that means this particular step in your process hasn't been reached yet?

Link to comment
Share on other sites

Hi @Chaz

Apologies for the delayed response but I have been on annual leave.

I have updated to the latest SM and still it will not focus on 'Assign Analyst'
The previous checkpoints have all been completed and it isn't sat waiting for anything that I can see.
I have attached the BPM and screenshot.

Thanks

Dan

Capture.PNG

stb-incident-desk.bpm.txt

Link to comment
Share on other sites

Guest Chaz

@Dan Munns thanks for attaching your process, made it much easier to see what's going on. I've followed it and it does wait for assignment, however I had to refresh to see this. So the process itself is fine, just that the page doesn't change to reflect this in real time. I'll inform the team and we'll look to get it sorted soon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...